Samenwerken een kunst een kunde

Samenwerken, op een harmonieuze manier met anderen omgaan, is een kunst en kunde, en niet iedereen van nature gegeven. De een is wat verlegener of meer op zichzelf, de ander is juist het tegenovergestelde daarvan.

Vele hoogbegaafden vinden het moeilijk om op een manier om te gaan met collega's en leidinggevenden die ze als plezierig ervaren. Als een kat in het nauw voelen ze zich niet gezien en begrepen, niet op waarde geschat.

Vele collega's en leidinggevenden van hoogbegaafden daarentegen ervaren die hoogbegaafden juist als arrogante lastpakken waar je weinig grip op hebt en die erg dwingend kunnen zijn of vooral hun eigen weg gaan.

Beter samenwerken

Wij leren hoogbegaafden effectiever omgaan met anderen. Beter luisteren en communiceren, beter samenwerken, invoelen wat er gebeurt bij de ander, zich toegankelijker opstellen.

Wij werken gelaagd en verbinden het coachende met het psychologische en therapeutische. De cliënt krijgt op alle niveaus inzicht in het eigen gedrag. Hij krijgt ook de tools aangereikt om zijn gedrag te veranderen.

In de begeleiding zijn we persoonlijk, open en niet zweverig. We zijn ook uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen. Natuurlijk vergeten we de belangen van collega's, leidinggevenden en werkgever niet.

Training

Indien toepasselijk adviseren we begeleiding 1 op 1 in combinatie met de Assertiviteitstraining, de Training Persoonlijk Leiderschap, en/of Werken met Spelbos.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die met ons aan zichzelf willen werken.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin