De keuze van beroep en loopbaan

Na je studie een passend beroep kiezen of na tien jaar noodgedwongen een draai maken in je loopbaan, is niet elke hoogbegaafde gegeven. Soms staar je je blind op één ding en zie je al het andere over het hoofd. Of laat je je verleiden door wat voor de hand lijkt te liggen.

Een oplossing is zelden simpel. Immers, voor een passende loopbaan dienen persoonlijkheid, talenten en aversies te matchen met een werkomgeving die goed en veilig voelt en tevens stimulerend en uitdagend.

Loopbaanadvies: Methode Savickas

De methode die wij gebruiken bij loopbaanadvies voor hoogbegaafden, is gebaseerd op de methodiek van Mark Savickas, een Amerikaanse sociaal-psycholoog.

Het is een beproefde kortdurende methode die inzicht geeft in je kwaliteiten en talenten en dat alles matcht met wat je drijft in het leven. Ook krijg je een goed idee van waar je op je plek bent en welke beroepen je passen.

Het is een methode waarbij je kijkt naar hoe je in elkaar steekt en niet zozeer naar wat je capaciteiten zijn. En dat is OK. Immers, of een loopbaan bij je past - en omgekeerd - is van meer afhankelijk dan van wat je in huis hebt.

We hebben een gelaagde, persoonlijke aanpak, werken resultaatgericht en kortdurend, en zijn down-to-earth.

Pragmatisch herkaderen

Wij helpen je anders om te gaan met dat waarmee je worstelt. Reiken kennis en kaders aan. Bieden een steuntje in de rug en handvatten zodat je zelf weer verder kunt.

De ontwikkeling van de gehele persoon staat daarbij voorop. Natuurlijk vergeten we daarbij de belangen van collega's, leidinggevenden en werkgever niet.

Training

Indien toepasselijk adviseren we begeleiding een op een in combinatie met onze Training Persoonlijk Leiderschap en/of Werken met Spelbos.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die met ons aan zichzelf willen werken.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin