Zelfontplooiing binnen je werk

- Je doet je werk goed maar vraagt jezelf af wat nu de volgende stap in je carrière is.
- Je bent die hoogbegaafde adviseur die zich nu afvraagt of deze baan is wat hij zich ervan had voorgesteld.
- Je bent een fantastisch ingenieur maar vraagt je af of je moet ingaan op het aanbod om manager te worden.
- Je bent al een jaar manager en vraagt je af of dit nu het werk is wat je altijd zo graag wilde.
- Je bent ZZP-er in de ICT en loopt vast in wat je doet. Wat nu? Stoppen dan maar? Of de aanpak veranderen?

Wat al deze situaties gemeen hebben is dat je in een bepaalde positie zit maar niet goed weet wat je volgende stap is. Is het stoppen, doorgaan of jezelf aanpassen?

Jezelf ontplooien binnen je werk is meestal een proces van zoeken, proberen en, stap voor stap, jezelf leren kennen. Waar je voor staat, wat je belangrijk vindt in het leven, wat je in huis hebt en wat je nog hebt te leren.

Zelfontplooiing is een proces

Zelfontplooiing gaat over jezelf zodanig ontwikkelen in leven en werk dat het aansluit bij wat je in huis hebt én bij wat je ten diepste verlangt van het leven. Zelfontplooiing is een proces dat je leven lang doorgaat, zeker voor hoogbegaafden.

Wanneer vragen omtrent zelfontplooiing zich aandienen en je er in je eentje niet uitkomt, is het fijn als je kunt sparren met iemand die én je adviseert én je begeleidt in je proces.

Problemen bij zelfontplooiing

Dat wat je in huis hebt aan kwaliteiten en vaardigheden, en wat je verlangt van het leven kunnen samengaan - maar een garantie daarop heb je niet.

Redenen daarvoor zijn divers. Iemand heeft misschien weinig of geen zicht op zijn talenten en kwaliteiten, of weet niet goed wat hem drijft in het leven. Soms zit er intern iets in de weg, soms de omgeving.

Voor hoogbegaafden geldt ook dat ze vaak over zoveel kwaliteiten beschikken en in zoveel zaken oprecht geïnteresseerd zijn, dat ze het zicht op wat ze drijft in het leven makkelijk kwijt kunnen raken.

Pragmatisch herkaderen

Samen kijken we naar hoe je je werk en alles daaromheen vormgeeft en waar zich de problemen voordoen. Je leert over jezelf, hoe je in elkaar steekt, wat je aandeel in de problemen is en hoe je het ook anders en beter kan aanpakken.

In de begeleiding ben ik persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. Ik coach met een therapeutische ondertoon en ben daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

Ik begeleid vele hoogbegaafden. Ondernemers, managers, consultants, medewerkers, mensen in een verkeerde baan, werkzoekenden, mensen die zich mislukt voelen. Ze zijn me allemaal even lief.
Hoogbegaafd Therapeut Hoogbegaafden Peter Spelbos

Ik heb onder meer een achtergrond als ondernemer, manager, adviseur small business en consultant, en ben tevens opgeleid tot bedrijfseconoom.

Peter Spelbos

Training

Indien toepasselijk adviseren we begeleiding 1 op 1 in combinatie met de Assertiviteitstraining, de Training Persoonlijk Leiderschap, en/of Werken met Spelbos.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die met ons aan zichzelf willen werken.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin