Werk/Begeleiding 1:1

Begeleiding 1:1 rondom werk

Hoogbegaafden zijn buitenbeentjes. Fijn! Maar ze komen zichzelf daarom geregeld ook tegen in hun werk. Meestal niet zozeer om wat ze kunnen maar vooral vanwege alles daaromheen: omgaan met collega's en leidinggevenden, vergaderen, hoe het werk is georganiseerd, hoe zij hun eigen werk organiseren.

Daarnaast is een loopbaan vormgeven, carrière maken en je talenten ontwikkelen, voor veel hoogbegaafden ook niet makkelijk. Ze kunnen teveel en zijn vaak in teveel zaken tegelijk geïnteresseerd. Anderen lopen er tegenaan dat ze add-achtige trekjes hebben en daarom hun werk maar moeilijk kunnen structuren. Weer anderen zitten met autistische trekjes.

Organisaties

Organisaties, aan de andere kant, kunnen hoogbegaafden als lastpakken ervaren, werknemers waar je weinig grip op hebt en die je daarom strak moet kaderen of weg zien te krijgen.

Leidinggevenden kunnen de grote betrokkenheid als te intens ervaren, en het perfectionisme en alsmaar doorgaan als dwingend en kritisch, soms zelfs als arrogantie.

Organisaties halen zo niet uit hun hoogbegaafde medewerkers wat mogelijk zou zijn. Met burnouts en arbeidsconflicten als neveneffecten.

Werkgebieden

Binnen IDEE begeleid ik hoogbegaafden op het vlak van werk op de volgende gebieden:

Beter in samenwerken

Leren om op een harmonieuze manier met anderen om te gaan en communiceren. Werkrelaties - zowel naar boven als naar opzij en beneden - beter en in balans vormgeven. Omgaan met autoriteitsproblemen.

[Samenwerken]

Beter worden in wat je doet

Je potentie waarmaken, beter worden in wat je doet, gaat over leren omgaan met je eigen thematiek en dat verbinden met zaken als focus, motivatie, routines, discipline, en leren omgaan met je imperfecties en zwarte kanten.

[Beter worden in wat je doet]

Loopbaanadvies

Voor een passende volgende stap in je carrière je persoonlijkheid, talenten, motivatie en aversies matchen met een werkomgeving die goed voelt en stimulerend is.

[Loopbaanadvies]

Burnout & zo

Leren omgaan met overspannenheid of burn-out. Leren begrenzen in werk en opnieuw aan het werk na een burn-out. Omgaan met energielekken.

[Burnout & zo]

Pragmatisch herkaderen

In de begeleiding ben ik persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. Ik coach met een therapeutische ondertoon en ben daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen. Je leert over jezelf, hoe je in elkaar steekt, wat je aandeel in de problemen is en hoe je het ook anders en beter kan aanpakken.

Startend in 2002 begeleid ik honderden hoogbegaafden per jaar. Ondernemers, managers, consultants, medewerkers, mensen in een verkeerde baan, werkzoekenden, mensen die zich mislukt voelen.

Ik ben opgeleid tot bedrijfseconoom en heb een diverse achtergrond (onder meer ondernemer in de horeca, manager en consultant in de noodhulp, adviseur en consultant small businesses, specialist financiële informatica). Ik ben therapeut NAP en lid van NOLOC, de Nederlandse Organisatie van Loopbaancoaches. Ik ben tevens historicus en politicoloog. Ik was ruim twintig jaar lid van Mensa.

Voel je welkom
Peter Spelbos

Opdrachtgevers

Onder de zakelijke opdrachtgevers van IDEE vind je naast zelfstandigen en kleine ondernemers ook grotere organisaties en bedrijven.

Bij ons werkt het zo dat namens de organisatie of het bedrijf de leidinggevende (of iemand anders) de opdracht geeft op basis van een offerte van onze kant. Het is niet zo dat deze opdrachtgevers 'meekijken in de keuken' want zo werken wij niet.

Onder deze organisaties en bedrijven kom je onder meer de volgende namen tegen:

Links

Info over hoogbegaafdheid: Wat is hoogbegaafdheid - Het hoogbegaafde brein - Multiple intelligentie - Hoogbegaafd & samenleving - Hoogbegaafd & werk - Omgang met anderen - Problemen hoogbegaafdheid - Problemen hoogbegaafde jongeren - Valkuilen hoogbegaafde jongeren - Aanverwant: add ed. - Autisme versus hoogbegaafdheid - Hulpverlening GGZ - Verkeerde diagnoses - Het grote verdriet - Denkfouten over denken - Uitvoerende functies - Leren en faalangst - Omgaan met motivatieproblemen - Rust, rust, rust - Kanttekeningen - Organisaties HB - Hulpverleners HB - Boeken over HB

Testen: Hoogbegaafd test - Introvert / extravert test - Assertiviteitstest - Relatietest

Begeleiding 1 op 1: Begeleiding hoogbegaafden - Omgaan met jezelf - Omgaan met anderen - Existentiële zaken

Rondom werk: Begeleiding - Beter in samenwerken - Beter worden in wat je doet - Loopbaanadvies - Burnout & zo

Relatietherapie & relatieherstel: Relatietherapie hoogbegaafden - Relatietherapie-weekend - Relatieadvies - Relatieherstel ouder en kind - Begeleiding relationele problemen

Contact & zo: Contactinfo - Bureau IDEE - Tarieven - Colofon

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin