Begeleiding rondom werk

Hoogbegaafden zijn buitenbeentjes. Ze komen zichzelf dan ook geregeld tegen in hun werk. Meestal niet zozeer in wat ze kunnen en doen, maar in alles eromheen: het omgaan met collega's en leidinggevenden, vergaderen, hoe het werk is georganiseerd. En zo kun je doorgaan.

Een loopbaan vorm geven, carrière maken en je talenten ontwikkelen, is voor veel hoogbegaafden ook niet makkelijk. Ze kunnen teveel en zijn daarnaast in teveel geïnteresseerd - en verliezen hun interesse wanneer ze eenmaal doorgrond hebben waarmee ze bezig zijn.

Sommige hoogbegaafden lopen er ook tegenaan dat ze add-achtige trekjes hebben en daarom maar moeilijk kunnen focussen en hun werk structuren. Als daar ook autistische trekjes bijkomen, wordt het echt ingewikkeld.

Organisaties

Organisaties, aan de andere kant, kunnen hoogbegaafden als lastpakken ervaren, werknemers waar je weinig grip op hebt en die je daarom strak moet kaderen.

Leidinggevenden kunnen de grote betrokkenheid als lastig ervaren, en het perfectionisme en alsmaar doorgaan als dwingend, kritisch en bedreigend terwijl ze het gebrek aan interesse in overleg als arrogantie ervaren.

Organisaties halen zo niet uit hun hoogbegaafde medewerkers wat mogelijk zou zijn. Met burnouts en arbeidsconflicten als neveneffecten - waarbij de medewerker meestal aan het kortste eind trekt.

Werkgebieden

Burnout & zo

Leren omgaan met overspannenheid of burn-out. Leren begrenzen in werk. Opnieuw aan het werk na een burn-out. Omgaan met energielekken.

[Burnout & zo]

Samenwerken

Op een harmonieuze manier met anderen communiceren. Werkrelaties - zowel naar boven als naar opzij en beneden - beter vormgeven. Omgaan met autoriteitsproblemen.

[Samenwerken]

Jezelf ontplooien

Doorgroeien in functie. Ondernemerschap vormgeven. Identificeren en aanleren van vaardigheden. Advies in welke stappen nu te zetten. Ontplooien van talenten.

[Jezelf ontplooien]

Loopbaanadvies

Inzicht krijgen in wat voor werk of functie bij je past en hoe dat gelinkt is aan hoe je in elkaar steekt. Is ondernemerschap iets voor jou? De methode Savickas.

[Loopbaanadvies]

Pragmatisch herkaderen

Samen kijken we naar hoe je je werk en alles daaromheen vormgeeft en waar zich de problemen voordoen. Je leert over jezelf, hoe je in elkaar steekt, wat je aandeel in de problemen is en hoe je het ook anders en beter kan aanpakken.

In de begeleiding ben ik persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. Ik coach met een therapeutische ondertoon en ben daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

Ik begeleid vele hoogbegaafden. Ondernemers, managers, consultants, medewerkers, mensen in een verkeerde baan, werkzoekenden, mensen die zich mislukt voelen. Ze zijn me allemaal even lief.
Hoogbegaafd Therapeut Hoogbegaafden Peter Spelbos

Ik heb onder meer een achtergrond als ondernemer, manager, adviseur small business en consultant, en ben tevens opgeleid tot bedrijfseconoom.

Peter Spelbos

Opdrachtgevers

Onder onze zakelijke opdrachtgevers vind je naast zelfstandigen en kleine ondernemers ook grotere organisaties en bedrijven.

Zij faciliteren hun medewerkers opdat die met ons in zee kunnen gaan of schakelen ons in om medewerkers op specifieke thema's te begeleiden.

Onder deze bedrijven en organisaties vind je onder meer de volgende bekende namen:

Kijk hier voor meer opdrachtgevers.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die met ons aan zichzelf willen werken.

Training

Indien toepasselijk adviseren we begeleiding 1 op 1 in combinatie met de Assertiviteitstraining, de Training Persoonlijk Leiderschap, en/of Werken met Spelbos.

Interview met Carla

Carla (43) had net een nieuwe, zeer verantwoordelijke functie als adviseur. Jammer genoeg verschilden haar twee leidinggevenden professioneel van mening, waardoor Carla al snel in een onmogelijke spagaat belandde. Tegelijkertijd kwam haar relatie in zwaar weer, ...

[Lees verder]

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin