IDEE/Bureau IDEE

Psychologisch Bureau IDEE

Bureau IDEE is een klein bureau in Haarlem dat mensen op het mentale en psychische vlak begeleidt. Het bureau wordt gevormd door Peter Spelbos en Conny Heuvelman, beiden therapeut, trainer en coach. Het bureau werd in 2002 gestart door Peter Spelbos.

Wanneer je het even niet meer weet of vastgelopen bent in leven, relaties of werk, helpen wij je je problemen op te lossen en ermee leren omgaan. We lopen een stukje met je mee.

IDEE is er voor iedereen die écht aan zichzelf wil werken. Onze filosofie daarbij is dat je in dat proces zoveel mogelijk zelf doet en wij je helpen jezelf te helpen.

Onze cliënten komen uit heel Nederland en van daarbuiten. Het niveau is ongeveer HBO/HBO+ tot en met WO/WO+ en we hebben ruime ervaring in het werken met bijzondere mensen, zoals bijvoorbeeld hoogbegaafden, en rare vogels. Ook begeleiden we geregeld (hoogbegaafde) medewerkers in opdracht van organisaties en bedrijven.

Hoogbegaafdheid

Veel van onze cliënten zijn hoogbegaafden die worstelen met allerlei soorten problemen: van problemen in de relatie tot problemen op het werk. Van zich onbegrepen voelen tot worstelen met eenzaamheid. Van je niet op je gemak voelen in groepen tot geen grip kunnen krijgen op een add-kantje. Van niet weten welk werk en welke werkomgeving jou het beste past tot worstelen met traumata opgelopen in je jeugd.

Hoogbegaafde cliënten komen meestal (maar zeker niet altijd) bij Peter Spelbos terecht. Peter is ruim hoogbegaafd (IQ van 145+, van 1993 tot en met 2019 lid van Mensa). Hij heeft al duizenden hoogbegaafden met problemen begeleid.

Vele hoogbegaafden komen op enig moment ook bij Conny Heuvelman terecht. Zij is niet hoogbegaafd maar beschikt wel over een enorm hoog EQ, en dat is iets waar veel hoogbegaafden moeite mee hebben. Zij is daarom de aangewezen persoon binnen IDEE voor hoogbegaafden die worstelen met problemen op het emotionele en empatische vlak, bijvoorbeeld binnen liefdesrelaties.

IDEE

Het woord idee is verwant aan identiteit, in beide woorden zit id, wat ik, oorsprong betekent. Door het verwerven van inzicht en het oplossen van problemen geef je vorm aan je identiteit en het ik.

Werkwijze

We werken op een directe, open manier en gebruiken daarbij counseling, coaching, psychotherapie en training.

Technieken die we gebruiken in onze gesprekken en trainingen zijn onder meer coaching, counseling, praten, groepswerk, werken met delen, transactionele analyse, cognitieve gedragstherapie, actieve imaginatie, gestalttherapie, existentiële therapie, emdr, eft, rationeel-emotieve therapie, hypnotherapie, familieopstellingen en systemisch werken.

We hechten sterk aan privacy en discretie en houden niet van bureaucratie. We zijn niet verbonden aan enig centrum of instelling, overleggen niet over uw problemen met collega's, en houden ook geen dossiers voor verzekeraars aan.

Onze focus bij hoogbegaafdheid

Existentiële zaken

Existentiële zaken betreffen die zaken die raken aan het leven en waar we allemaal mee worstelen, zoals wie ben ik nou? wat is mijn identiteit? hoe ga ik om met mijn verdriet?

[Existentiële zaken]

Rondom werk

Mensen functioneren in hun werk het best als ze hun talenten en vaardigheden kunnen benutten en daarbij geen last hebben van problemen of conflicten. Dat is niet altijd het geval.

[Rondom werk]

Relaties

Als je een relatie hebt, kom je op enig moment ongetwijfeld relatieproblemen tegen. Wij begeleiden al jaren stellen op het vlak van relaties en relatieproblemen.

[Relatietherapie]

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin

Volgende pagina

Spelbos & Heuvelman

IDEE

Bureau IDEE - Spelbos & Heuvelman