Onze filosofie

Mensen veranderen niet plotsklaps; ze doorlopen een proces van verandering. Een proces dat om te slagen tijd en toewijding vraagt, vaak veel tijd en toewijding.

De reden is dat het zelden enkel om de inzichten en het losmaken van de oude emotionele verstrikkingen gaat. Uiteindelijk moet dat alles immers vertaald worden naar ander gedrag. En dát is nog niet zo eenvoudig.

Zo kan bijvoorbeeld in therapie iemand wel tot het inzicht komen dat hij op zijn werk meer moet begrenzen maar daarmee heeft hij nog geen bijhorend nieuw gedrag onder de knie, laat staan dat hij dit automatisch kan inzetten.

Groepstraining

Vanuit dat besef bieden wij in het verlengde van onze therapie & coaching ook groepstraining aan zodat op harmonieuze wijze opgedane inzichten vertaald kunnen worden naar ander, effectiever gedrag.

Kort gezegd: in begeleiding werken we met de cliënt vooral aan zijn persoonlijke thematiek, zoals interne worstelingen, traumata, angsten en onzekerheden, verdriet en boosheid, verwrongen zelfbeelden, terwijl we in de trainingen dit alles vertalen naar toepasbaar gedrag.

Een goede training

Een goede training moet ons inziens continu aansluiten bij de persoonlijke thematiek van de deelnemer, anders wordt het gewoon een zak vol aangeleerde kunstjes die elke verankering in de persoon missen.

Een goede training is daarom een persoonsgerichte groeps-training met een gelaagde aanpak waarbij steeds op het juiste moment iets wordt aangeboden. Of dat nu een inzicht, een emotionele ervaring of nieuw gedrag is.

Ook moet dat wat de deelnemer meekrijgt, kunnen bezinken; een quick fix is niet mogelijk. Hoe langer de training duurt en des te vaker het nieuwe gedrag geoefend wordt, des te beter het resultaat zal beklijven.

Integrale aanpak

Deze integrale aanpak en het besef dat het belangrijk is om alles wat er bijhoort in één huis te kunnen bieden, is met de jaren gegroeid. Consequenties daarvan waren ook dat we sindsdien in de trainingen nog meer aandacht geven het persoonlijke proces.

Hoewel we nergens onze filosofie zo expliciet vermelden als op deze webpagina, weten elk jaar meer mensen die zo'n integrale aanpak op prijs stellen, ons te vinden. En dat doet ons uiteraard deugd.

Met je mee lopen

Wanneer je het even niet meer weet of vastgelopen bent in leven of werk, helpen wij je je problemen op te lossen en ermee leren omgaan. We lopen een stukje met je mee.

Wij zijn Peter Spelbos en Conny Heuvelman, beiden therapeut, trainer en coach, en begeleiden mensen op het psychische vlak.

[Meer]

Agenda

[Agenda]

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin