Persoonlijke ontwikkeltrainingenWij bieden persoonlijke ontwikkeltrainingen in een groep. Het zijn gelaagde trainingen die zijn toegesneden op wat elk van de deelnemers nodig heeft, daarbij rekening houdend met ieders bagage en achtergrond.

Met uitzondering van een training - Werken met Spelbos - zijn onze trainingen niet speciaal voor hoogbegaafden ontwikkeld. Dat is niet nodig. Problemen waar hoogbegaafden op het vlak van interactie en persoonlijke ontwikkeling tegenaan lopen zijn universeel van aard.

Leren het anders te doen en jezelf ontwikkelen doe je dan ook het makkelijkst in een gemengde groep. Dan leer je het snelst en verrijk je jezelf het meest.

En is speciale aandacht nodig, weet dat er altijd nog een ervaren therapeut/trainer is die zelf ook hoogbegaafd is.

De deelnemers aan de trainingen hebben over het algemeen een HBO/WO niveau. Gemiddeld genomen doen er elke training een tot drie hoogbegaafden mee.

Voor meer informatie over onze filosofie en dergelijke verwijzen we je naar www.trainingassertiviteit.nl

De trainingen

Werken met Spelbos

Dit is een training van vier dagen speciaal ontwikkeld voor hoogbegaafden die meer zicht & grip willen krijgen op de problematische kanten van hun begaafd-zijn en dat in een groep willen doorwerken.

Hoogbegaafdheid wordt door alles wat er omheen speelt, zelden enkel als zegen ervaren. Onzekerheid over jezelf, faalangst, problemen op het werk, sociale angst, gepest worden of buitengesloten: het is er allemaal.

[Werken met Spelbos]

Boosheidstraining

Voor jezelf opkomen en een ander begrenzen: zonder krachtig optreden kan niemand goed voor zichzelf zorgen. Wanneer je daar echter in doorschiet en agressief wordt, helpt dat je in het algemeen niet.

Deze vijfdaagse training is ontwikkeld voor diegenen die meer zicht en grip willen krijgen op hun boze en agressieve gedrag en dat met anderen die met vergelijkbare problemen worstelen, willen doorwerken.

Na afloop van de training heb je beter zicht op je eigen boosheid, wanneer en waarom je boos wordt, en ook wat je anders kunt doen in gelijksoortige situaties. Je bent ook vaardiger in het neerzetten van zachter gedrag.

[Boosheidstraining]

Assertiviteitstraining (en meer)

Onze al jaren lopende Assertiviteitstraining is gericht op het aanleren van assertief gedrag in de brede zin van het woord: je relaties met anderen open, assertief en kwetsbaar vormgeven.

Krijgen wat je wilt, 'nee'-zeggen en je collega of partner vertellen waar het op staat. Emotioneel intelligent handelen en uit je boosheid blijven. Jezelf duidelijk en assertief kunnen uiten en neerzetten. Ruimte innemen.

Als je daarbij zicht krijgt op hoe je in elkaar steekt en waar je mee worstelt, is dat prettig en handig. Want zo kun je makkelijker richting geven aan wat je wilt in het leven.

[Assertiviteitstraining]

Persoonlijk Leiderschap

Wie ben ik, waar kom ik vandaan en ga ik heen? Kort gezegd reikt de training Persoonlijk Leiderschap je het antwoord op die vragen aan - levenskunst in brede zin.

Inzicht en kennis over jezelf. Voor jezelf de mogelijkheid creëren om te veranderen en een andere richting aan je leven te geven, relaties anders neer te zetten en je werk zodanig vorm te geven dat het beter bij je past.

De training is het vervolg op onze assertiviteitstraining maar staat ook open voor diegenen die op een andere manier vergelijkbare kennis hebben verworven. Het is een mix van verdieping, praktische filosofie en doen.

[Persoonlijk Leiderschap]

Opdrachtgevers oa:

Kijk hier voor meer opdrachtgevers.

Werken in groepen

Aan jezelf werken in een groep is een krachtige manier om te leren. Je leert van elkaar, verwerft zelfinzicht, krijgt feedback, ziet hoe anderen het doen, en verdiept je communicatieve vaardigheden.

De groepen zijn klein, de aanpak is persoonlijk, privacy staat voorop en discretie is verzekerd.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin