Samenwerken een kunst een kunde


Naast begeleiding 1:1 bieden we ook trainingen:

- Werken met Spelbos

- Assertiviteitstraining

- Persoonlijk Leiderschap

Kijk verder bij Trainingen.

Samenwerken, op een harmonieuze manier met anderen interacteren, is een kunst en kunde, en niet iedereen van nature gegeven. De een is wat verlegener of meer op zichzelf, de ander is juist het tegenovergestelde daarvan.

Vele hoogbegaafden vinden het moeilijk om op een manier om te gaan met collega's en leidinggevenden die ze als plezierig ervaren. Als een kat in het nauw voelen ze zich niet gezien en begrepen, niet op waarde geschat.

Vele collega's en leidinggevenden van hoogbegaafden daarentegen ervaren die hoogbegaafden juist als arrogante lastpakken waar je weinig grip op hebt en die erg dwingend kunnen zijn of vooral hun eigen weg gaan.

Beter samenwerken

Wij leren hoogbegaafden anders omgaan met zichzelf en anderen. Beter luisteren en communiceren, effectiever interacteren, beter samenwerken, invoelen wat er gebeurt bij de ander, zich toegankelijker opstellen.

Wij werken gelaagd en verbinden het coachende met het psychologische en therapeutische. De cliënt krijgt dan ook op alle niveaus inzicht in het eigen gedrag. Uiteraard krijgt hij ook de tools aangereikt om zijn gedrag te veranderen.

In de begeleiding zijn we persoonlijk, praktisch en pragmatisch en niet zweverig. We zijn ook uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

Wanneer nodig combineren we begeleiding 1 op 1 met een van onze bekende trainingen: de Assertiviteitstraining of de Training Persoonlijk Leiderschap. Ook een Persoonlijk Traject is mogelijk.

Begeleiding

In de begeleiding ben ik persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. Ik coach met een therapeutische ondertoon en ben daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

Ik begeleid vele hoogbegaafden. Ondernemers, managers, consultants, medewerkers, mensen in een verkeerde baan, werkzoekenden, mensen die zich mislukt voelen. Ze zijn me allemaal even lief.
Hoogbegaafd Therapeut Hoogbegaafden Peter Spelbos

Ik heb onder meer een achtergrond als ondernemer, manager, adviseur small business en consultant, en ben tevens opgeleid tot bedrijfseconoom.

Voel je welkom.
Peter Spelbos

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties en bedrijven die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die samen met ons aan zichzelf willen werken.

Pragmatisch herkaderen

Wij helpen werkenden anders om te gaan met dat waarnaar ze reiken. Bieden kennis en inzicht aan. Bieden een steuntje in de rug en handvatten zodat ze op eigen kracht verder kunnen.

De ontwikkeling van de gehele persoon staat daarbij voorop. Natuurlijk vergeten we daarbij de belangen van collega's, leidinggevenden en werkgever niet.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin