Relatietherapie/Relatietherapie hoogbegaafden

Relatietherapie hoogbegaafden

Een traject relatietherapie bestaat uit een serie gesprekken van elk ongeveer anderhalf uur waarbij tussen de gesprekken meestal twee tot drie weken zit.

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met mij, Conny Heuvelman, wat er speelt in de relatie, welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. En natuurlijk, wat jullie op emotioneel niveau met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Thema's die in de therapie aan de orde komen zijn onder meer jullie communicatie en interactie, binding en hechting, empathie en emotionaliteit, boosheid en frustratie, omgaan met conflicten, intimiteit en seksualiteit.

Daarbij is er natuurlijk ook aandacht voor zaken uit het verleden zoals oude pijn, persoonlijke trauma's, onverwerkt verdriet en verstoord vertrouwen.

Conny Heuvelman

Ik heb vele jaren ervaring in het geven van relatietherapie en heb vaak gewerkt met hoogbegaafde stellen. Ik kijk nergens van op, ga zorgvuldig met jullie problemen om, werk praktisch en pragmatisch maar ga ook de diepte in, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal. Een liefdevolle, emphatische vrouw.

Ik ben een gevoelsmens en emoties van cliënten mogen bij mij stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden.

Ik weet wat jullie moeten doen om het beter te krijgenjn de relatie. En natuurlijk, als het probleem is dat een van de twee niet goed bij zijn emoties kan, ben ik degene die dit hem of haar goed kan leren.

Mijn specialisaties zijn onder meer binding en hechting, geschonden vertrouwen, boosheid en agressie, schuld en schaamte, verdriet en rouw, oude pijn en trauma's uit de jeugd.

Mijn methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Systemisch Werken, Systeemtherapie, Familieopstellingen, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en mijn jarenlange ervaring, heb ik een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Geen houden van, geen gevoel, geen intimiteit, geen lust, geen seks. Boosheid, ruzie, afgunst. Geld en macht. Vreemdgaan en opnieuw beginnen. Gender-issues, drinken. Traumata, ziekte, verlies en rouw. Ik ben gewend aan moeilijke thema's in relatietherapie; daarom komen mensen bij mij.

Disclaimer

Relatietherapie is geen wondermiddel. Uiteraard kan het zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan omdat voor beiden of een van de twee duidelijk wordt dat er geen toekomst meer in de relatie zit.

Hoogbegaafdheid in relaties

Als een van de twee hoogbegaafd is en de ander niet, heb je verschillen in denksnelheid en dergelijke en moeten partners zich bewust aanpassen om een cognitieve balans in de relatie te bereiken.

Frustraties liggen op de loer omdat partners zich miskend kunnen voelen door de ander. Geregeld is de hoogbegaafde partner ook nog een niet-pratende partner, wat dan bij de ander weer een extra druk legt.

Wanneer beide partners hoogbegaafd zijn kan de relatie, zo leert de ervaring, vaak sterk cerebraal beleeft worden terwijl emotie en gevoel naar de achtergrond gaan. Partners vinden het ingewikkeld om op het emotionele vlak te delen; de relatie verwordt steeds meer tot een vriendschap terwijl de liefdesrelatie verdwijnt.

Meer over relaties

Meer informatie over wat ik te bieden heb op het vlak van relatietherapie plus allerlei info op het vlak van relaties vind je op onze site www.relaties-idee.nl.

Voel je welkom
Conny Heuvelman

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin

Volgende pagina

Relatietherapie-weekend

Relatietherapie

Relatietherapie hoogbegaafden - Relatietherapie-weekend - Relatieadvies - Testimonials