Relatietherapie/Relatieadvies

Wat te doen?

Er zijn van die momenten in je relatie dat je niet goed weet wat te doen.

Omdat je bepaald gedrag van je partner niet meer verdraagt. Omdat je zaken aansnijdt maar daar geen respons op krijgt. Omdat je twijfelt tussen blijven of gaan.

Als erover praten met je partner niet werkt en adviezen van vrienden of vriendinnen je niet verder helpen, kan praten met een vreemde met verstand van zaken slim zijn. Zeker als relatietherapie een stap te ver is.

Voel je welkom. Ik bied je een luisterend oor, steun, en een gedegen advies. En bekijk samen met jou wat mogelijk en verstandig is voor jou in jouw situatie.

Als je je afvraagt:

- Wat zoek ik nog bij mijn partner?
- Dat agresieve trek ik niet meer.
- Mijn partner gaat vreemd en liegt, wat nu?
- Mijn partner houdt niet meer van me.
- Ik begrijp mijn partner niet meer.
- De relatie is doodgebloed, denk ik.
- Moet ik enkel voor de kinderen blijven?
- Ik weet niet meer wat verstandig is.
- Moet ik blijven of kan ik beter gaan?
- We hebben al jaren geen seks meer.
- De verschillen tussen ons worden nu wel erg groot.

Relatietest

Een eenvoudige relatietest waarmee je kunt checken of je relatie baat heeft bij begeleiding.

[Relatietest]

Hoogbegaafdheid in relaties

Als een van de twee hoogbegaafd is en de ander niet, heb je verschillen in denksnelheid en dergelijke die bewust overbrugd moeten worden om balans in de relatie te bereiken. Frustraties liggen op de loer omdat partners zich miskend kunnen voelen door de ander. Geregeld is de hoogbegaafde partner ook nog een niet-pratende partner, wat dan bij de ander weer extra druk legt.

Wanneer beide partners hoogbegaafd zijn kan de relatie, zo leert de ervaring, vaak sterk cerebraal beleeft worden terwijl emotie en gevoel naar de achtergrond gaan. Partners vinden het ingewikkeld om op het emotionele vlak te delen; de relatie verwordt steeds meer tot een vriendschap terwijl de liefdesrelatie verdwijnt.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin

Volgende pagina

Testimonials

Relatietherapie

Relatietherapie hoogbegaafden - Relatietherapie-weekend - Relatieadvies - Testimonials