Keuze van beroep en loopbaan


Naast begeleiding 1:1 bieden we ook trainingen:

- Werken met Spelbos

- Assertiviteitstraining

- Persoonlijk Leiderschap

Kijk verder bij Trainingen.

Een hoogbegaafde medewerker die niet of niet meer op zijn plek is in een bepaalde functie, heeft weinig toegevoegde waarde voor een organisatie.

De kans is groot dat hij zijn werk met weinig plezier doet en er minder uithaalt dan een ander, die wel een goede match met die functie heeft.

Vanuit de organisatie gezien ben je zo'n medewerker liever kwijt dan rijk. Maar waar moet die persoon heen? Wat ligt hem dan wel?

Loopbaanadvies: Methode Savickas

De methode die wij gebruiken, is gebaseerd op die van Mark Savickas, een Amerikaanse psycholoog.

Het is een beproefde kortdurende methode die inzicht geeft in iemands' kwaliteiten en talenten, en wat iemand drijft in het leven. Ook krijg je een goed idee van waar hij op zijn plek zou zijn en welke functies hem goed passen.

Zeker voor hoogbegaafden geldt dat deze methodiek veel meer inzicht geeft dan de die waarbij allerlei testen worden afgenomen om te kijken wat iemands' capaciteiten zijn - hoogbegaafden kunnen gewoon veel, dat is het punt niet.

Begeleiding

In de begeleiding ben ik persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. Ik coach met een therapeutische ondertoon en ben daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

Ik begeleid vele hoogbegaafden. Ondernemers, managers, consultants, medewerkers, mensen in een verkeerde baan, werkzoekenden, mensen die zich mislukt voelen. Ze zijn me allemaal even lief.
Hoogbegaafd Therapeut Hoogbegaafden Peter Spelbos

Ik heb onder meer een achtergrond als ondernemer, manager, adviseur small business en consultant, en ben tevens opgeleid tot bedrijfseconoom.

Voel je welkom.
Peter Spelbos

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties en bedrijven die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die samen met ons aan zichzelf willen werken.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin