Begeleiding rondom werk


Naast begeleiding 1:1 bieden we ook trainingen:

- Werken met Spelbos

- Assertiviteitstraining

- Persoonlijk Leiderschap

Kijk verder bij Trainingen.

Hoogbegaafden zijn buitenbeentjes. En dat merk je aan hoe ze hun werk structureren (of niet), hoe gedisciplineerd ze zijn in wat ze doen (of niet), hoe gefocused ze zijn (of niet), hoe ze leiding geven (of niet).

Sommige hoogbegaafden krijgen zelfs het label ADDer of Autist opgeplakt, soms beide.

Jobcoaching

Jobcoaching voor hoogbegaafden is erop gericht op dat de medewerker binnen de setting van zijn functie effectiever functioneert en zijn professionaliteit verder ontwikkelt. egon schiele

In de begeleiding spelen de eigen thema's (problemen rondom bijvoorbeeld discipline, focus aanbrengen, contact maken, structuren, monomanie, overprikkeling, introversie) en hoe daarmee om te gaan, een belangrijke rol.

Het resultaat zal zijn dat de medewerker in staat is effectiever te functioneren, te communiceren en samen te werken. Hij krijgt meer werk uit handen en wordt tegelijk minder moe van zichzelf.

Begeleiding

In de begeleiding ben ik persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. Ik coach met een therapeutische ondertoon en ben daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

Ik begeleid vele hoogbegaafden. Ondernemers, managers, consultants, medewerkers, mensen in een verkeerde baan, werkzoekenden, mensen die zich mislukt voelen. Ze zijn me allemaal even lief.
Hoogbegaafd Therapeut Hoogbegaafden Peter Spelbos

Ik heb onder meer een achtergrond als ondernemer, manager, adviseur small business en consultant, en ben tevens opgeleid tot bedrijfseconoom.

Voel je welkom.
Peter Spelbos

Opdrachtgevers

Onder onze zakelijke opdrachtgevers voor werkgerelateerde begeleiding van hoogbegaafden vind je naast zelfstandigen en kleine ondernemers ook grotere organisaties en bedrijven, zoals onder meer:

Kijk hier voor meer opdrachtgevers.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZP-ers en medewerkers van organisaties en bedrijven die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die samen met ons aan zichzelf willen werken.

Problematieken

Bij IDEE bieden we begeleiding en training bij onder meer assertiever worden, samenwerken, add, omgaan met collega's en leidinggevenden, burn-out, adhd, autisme-achtige problemen, managementverbetering, talentontwikkeling, verkeerde baan, loopbaanontplooiing, werkconflicten, combineren van werk en leven, structureren van werk, ondernemerschap.

Interview met Carla

Carla (43) had net een nieuwe, zeer verantwoordelijke functie als adviseur. Jammer genoeg verschilden haar twee leidinggevenden professioneel van mening, waardoor Carla al snel in een onmogelijke spagaat belandde. Tegelijkertijd kwam haar relatie in zwaar weer, ...

[Lees verder]

Interview met Jiska jiska

Jiska (38) liep tegen problemen op in de interactie met anderen. Vooral op haar werk. "Mijn valkuilen komen veel voor bij mensen met hoogbegaafdheid. Voor ons kan het lastig zijn om aansluiting te vinden bij anderen." Na een jaar bij een andere coach deed ze een aantal individuele sessies bij Peter en haakte op zijn advies aan bij de assertiviteitstraining.

[Lees verder]

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin