Driedaagse Intensive

Herkennen jullie je in één of meer van deze punten:
- We staan al lang in de overlevingsstand
- We voelen ons eenzaam bij elkaar
- We voelen geen verbinding meer
- We zijn bang elkaar kwijt te raken
- Intimiteit, knuffelen en seks voelen als een opgave
- Een van beiden is vreemd gegaan
- We hebben vaak ruzie en conflicten
- We leven langs elkaar heen
- We zien geen uitweg meer uit de problemen
- We hebben elkaar niets meer te zeggen

Jammer; een liefdevolle relatie waarin je je geborgen en gezien voelt, is zo waardevol. Gelukkig kun je leren een relatie opnieuw vorm te geven zodat ze weer vol liefde is en plezierig voelt. Het best en snelst doe je dat onder begeleiding van een ervaren neutrale derde persoon.

Inzicht krijgen, en handvatten om weg van je valkuilen te blijven. Leren met elkaar over jullie gevoelens te praten. Vaardigheden leren om om te gaan met problemen en clashes. Leren je opnieuw te verbinden.

Relatieweekend

Het Relatieweekend is uitermate geschikt voor stellen die:
- In een korte periode snel resultaat willen zien
- Al lang met complexe problemen worstelen
- Makkelijk afhaken tijdens gewone relatietherapie
- Graag praktisch advies krijgen
- Ongestoord aandacht willen geven aan het verdiepen van hun relatie.

Programma

Het Relatieweekend loopt van vrijdagochtend tot en met zondagochtend met daarin vijf sessies van twee uur: vrijdag en zaterdag zowel in de ochtends als middag, zondag enkel 's ochtends. Eventueel kan het programma ook van donderdag tot en met zondag gepland worden.

In de sessies werken we samen aan communicatieve, relationele en empatische vaardigheden, en de door jullie ingebrachte thematiek en onderwerpen. Er zijn geen andere stellen aanwezig.

We plannen ook een vervolggesprek enkele weken na het Relatieweekend om de bereikte verbetering in de relatie te consolideren. Tussendoor kunnen jullie, indien je dat wilt, bellen en/of mailen voor overleg en steun.

Voordat we samen het weekend ingaan hebben we ook een kort skypegesprek om met elkaar kennis te maken en te kijken of de verwachtingen op een lijn liggen.

Onze methodes

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, de Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Op basis hiervan hebben we een eigen, zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

In het weekend gaan we stapsgewijs dieper in op jullie problemen en pellen we als het ware in korte tijd de relatie laag na laag af. We raken dan telkens opnieuw aan andere, dieper liggende pijn- en frictiepunten in de relatie. Die maken we vervolgens bespreekbaar.

In een relatief korte tijd krijgen jullie zo een compleet beeld van jullie relatie, inclusief hoe dat zo is gelopen, en de zaken die tot dan voor jullie niet of nauwelijks kenbaar of bespreekbaar waren. Samen met de therapeut leren jullie al die zaken binnen de relatie te hanteren .

We hebben vele jaren ervaring in het geven van relatietherapie en ons Relatieweekend, vinden we, is een superieure vorm van relatietherapie.

Ontspannen

Naast de sessies blijft er voldoende tijd over om opgedane ervaringen te laten bezinken, en te ontspannen en genieten van en met elkaar.

Haarlem is een mooie, klassieke stad met veel te zien. Op 10 tot 15 minuten afstand vind je Amsterdam aan de ene en Zandvoort en Bloemendaal aan Zee aan de andere kant. Er is in deze plaatsen ook veel keuze in B&B's en hotels waar je je overnachtingen kunt boeken.

Cliënten

We hebben ruime ervaring in het werken met stellen met een niet-doorsnee achtergrond, inclusief hoogbegaafde stellen. We houden van bijzondere mensen.

Interview met René & Annemiek

"René is een bijzondere man", begint Annemiek (48). "Hij is hoogbegaafd en hoogsensitief en we zijn al 28 jaar verloofd. Maar begin vorig jaar liepen we vast. Toen ben ik op zoek gegaan naar een therapeut die in staat zou zijn om René's denkwereld te kunnen invoelen. ...

[Lees verder]

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin