Interviews deelnemers AT
Namen en foto's zijn gefingeerd. jiska

Ik blijk invoelender te zijn dan ik dacht

Hoogbegaafdheid kan zo z'n uitdagingen met zich meebrengen. Jiska (38) liep tegen problemen op in de interactie met anderen. Vooral op haar werk. "Mijn valkuilen komen veel voor bij mensen met hoogbegaafdheid. Voor ons kan het lastig zijn om aansluiting te vinden bij anderen." Na een jaar bij een andere coach deed ze een aantal individuele sessies bij Peter en haakte op zijn advies aan bij de assertiviteitstraining. Zowel de individuele aanpak als de groepsbenadering leverde haar bruikbare inzichten op.

Jiska werkte als projectleider in de maakindustrie: een technische mannenwereld. Daar merkte ze op dat haar collega's haar niet begrepen en dat ze haar doel niet bereikte. "Ik ben heel goed in het analyseren van situaties en benoemen waar het wringt. Mensen kunnen zich dan aangevallen voelen in hun functioneren of positie, terwijl ik alleen maar iets wil helpen verbeteren. Peter liet me inzien dat ik daardoor vaak afwijzende reacties kreeg. Door dat inzicht kan ik de manier waarop ik communiceer nu aanpassen. Hoewel dat de ene keer beter lukt dan de andere."

[Lees verder]


jiska

Het wordt steeds helderder wie ik echt ben

Van nature is ze sub-assertief, zegt Helen (34) over zichzelf. En daar viel best mee te leven, totdat ze een andere functie ging ambiëren. "Daar ben je niet assertief genoeg voor", zei haar werkgever. Prompt besloot ze een assertiviteitstraining te gaan volgen.

"Het intakegesprek met Peter was kort", lacht Helen. "Voor hem was het in tien minuten een uitgemaakte zaak dat dat inderdaad de juiste training voor mij was. Ik heb er dan ook heel veel aan gehad." Zo kreeg ze al snel als huiswerkopdracht mee dat ze een confronterend gesprek met een leidinggevende moest gaan voeren. Dat kwam mooi uit: ze wilde het eigenlijk niet alleen hebben over haar doorgroeimogelijkheden, maar ook over haar salariëring. Dat gesprek had ze al geruime tijd voor zich uit geschoven.

"Ik vond het zó eng. Toen ik eenmaal die afspraak had gemaakt, had ik me het liefst ergens een uurtje verstopt, zodat het niet zou hoeven. Maar het was een uitermate goed gesprek. Tijdens de training had ik geleerd om congruent te zijn: wat je zegt, moet passen bij wat je voelt en wat je uitstraalt. Ik voelde me geïrriteerd en het lukte me zowaar om dat gevoel ook te benoemen. Mijn baas was verrast. Dat was hij niet van me gewend. Hij ging meteen voor me aan de gang, terwijl hij normaal helemaal niet zo actief reageert. Dat gaf enorm veel zelfvertrouwen: 'O, zó doe je dat!'" De nieuwe baan is nog niet binnen; het hogere salaris ook niet. "Maar andere irritaties zijn meteen opgelost. Ik ga gewoon in de herkansing…"

[Lees verder]


Opdrachtgevers oa:

Kijk hier voor meer opdrachtgevers.

De training

Doel: assertiever handelen, ruimte innemen, begrenzen, jezelf zijn. Geschikt voor personen die teveel of te weinig assertief handelen.

Een persoonlijk ontwikkeltraject in een groep. Uitermate geschikt als vervolg op of naast begeleiding 1 op 1 rondom bijvoorbeeld relaties, werk of leven.

Duur: 7 dagen.
Deelnemers: max 9.

[Opgeven]

Tarieven

Extra coaching

Data

Elke training kent naast de vermelde data nog een bijeenkomst van ongeveer 3 uur. Dit is een bijeenkomst op locatie die valt tussen de derde en vierde trainingsdag en op de eerste dag wordt afgesproken.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin