Corona

In verband met Corona gaat deze training tot nader order niet door. Excuses daarvoor. Zodra we meer duidelijkeid hebben dat de training weer ingepland kan worden, kun je informatie daarover hier vinden.

Denken, voelen en doen

De training Assertief Connecten is een groepstraining waarbij je leert om denken, voelen en doen bij elkaar te brengen opdat je je in de meeste situaties in balans kunt gedragen, precies wat op dat moment nodig is.

Het is ook een brede, gelaagde training op het vlak van persoonlijke groei met als kernbegrippen kwetsbaarheid, assertiviteit, balans in communicatie, omgaan met onzekerheid en angst, ruimte innemen, nabijheid en veraf.

De training is ontwikkeld voor diegenen die moeite hebben zich in hun relaties, op hun werk of naar anderen gebalanceerd te uiten, grenzen te trekken en/of zich kwetsbaar op te stellen. De training is ook bedoeld voor mensen die verlegen of onzeker zijn en, ook in tijden van Corona, willen leren op gepaste wijze meer ruimte in te nemen.

Na afloop

Na afloop heb je meer zicht op je eigen gedrag en dat van anderen en ben je beter in staat op een prettige manier je eigen grenzen te bewaken.

Je treedt lastige situaties zelfbewuster tegemoet en gaat makkelijker om met emoties, zowel die van jezelf alsmede die van anderen. Je communicatie is opener en je bent sociaal vaardiger.

Concreet leer je:
- Niet weglopen maar erbij blijven
- Je omgang met anderen verdiepen
- Beter je grenzen bewaken en nee zeggen
- Leren hoe je overkomt en wat je gedrag teweeg brengt
- Makkelijker omgaan met je eigen emoties
- Makkelijker omgaan met andermans emoties
- Opener zijn en jezelf op een ontspannen manier uiten
- Je niet laten overspoelen door omstandigheden
- Je mening geven, ook aan leidinggevenden
- Makkelijker omgaan met conflicten en kritiek
- Makkelijker omgaan met afwijzing en angst
- Makkelijker feedback geven en krijgen

Hoe zit de training in elkaar?

Het is een training met meerdere lagen waarbij de aanpak én persoonlijk én groepsgericht is. Het niveau is HBO/HBO+/WO/WO+.

Het zwaartepunt ligt bij een set oefeningen met thema's die voor iedereen herkenbaar zijn zoals contact maken, veiligheid creëren, ruimte innemen, kritiek en waardering geven en ontvangen, feedback geven, initiatief nemen, grenzen stellen, emoties voelen en verwoorden, jezelf onthullen, kwetsbaarheid vormgeven.

Deze oefeningen, in feite aanleren van nieuw gedrag en anders leren kijken naar jezelf en interactie met anderen, werken we vooral door middels rollenspel. Daarnaast gebruiken we groepswerk, praten, counseling en huiswerk.

Leren in een groepstraining doe je anders dan in een traject een-op-een. In een groep leer je vooral veel van en door elkaar. Je ervaart direct hoe anderen op je reageren en ziet de gevolgen van je gedrag. Theorie is belangrijk maar ervaring en inzicht zijn dat nog meer.

Praktische informatie

Lees ervaringen over IDEE's Assertiviteitstraining op Springestâ?

In het voorafgaande intakegesprek bekijken we of de training aansluit bij jou en je problemen. Een groep telt 8 of 9 deelnemers. Dit garandeert dat we elke deelnemer op persoonlijk niveau kunnen begeleiden. Trainers zijn Peter Spelbos en Conny Heuvelman, beiden therapeut-trainer-coach.

Wij werken op een persoonlijke manier en met veel betrokkenheid. Deze training geven we al sinds 2003 meerdere malen per jaar. Dat betekent dus vele jaren ervaring; vele honderden hebben hem inmiddels gevolgd.

Corona

Ook al waart het Corona virus rond, toch hebben we gekozen voor live- en niet voor onlinetraining. Leren over contact, relaties, persoonlijke interactie en kwetsbaarheid doe je het best in het echt. Uiteraard nemen we tijdens de trainingsdagen wel alle noodzakelijke maatregelen in acht wat betreft afstand houden en dergelijke.

De training in het kort

Duur

5 dagen (10-17u) in ongeveer twee maanden.

Deelnemers

Acht of negen personen.

Extra

Na afloop een afrondend gesprek.

Data

Tarieven

Opdrachtgevers onder meer:

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin

Volgende pagina

Boosheidstraining

Training

Overzicht trainingen - Assertief Connecten - Boosheidstraining - Levenskunst in onzekere tijden - Testimonials AC

Menu

Hoogbegaafdheid - Tests - IDEE - Contact & zo - Home - Begeleiding - Relatietherapie - Rondom werk - Training