Begeleiding rondom werk

Hoogbegaafden zijn buitenbeentjes. Ze komen zichzelf dan ook geregeld tegen in hun werk. Meestal niet zozeer in wat ze kunnen en doen, maar in alles eromheen: het omgaan met collega's en leidinggevenden, vergaderen, hoe het werk is georganiseerd. En zo kun je doorgaan.

Een loopbaan vorm geven, carrière maken en je talenten ontwikkelen, is voor veel hoogbegaafden ook niet makkelijk. Ze kunnen teveel en zijn daarnaast in teveel geïnteresseerd - en verliezen hun interesse wanneer ze eenmaal doorgrond hebben waarmee ze bezig zijn.

Sommige hoogbegaafden lopen er ook tegenaan dat ze add-achtige trekjes hebben en daarom maar moeilijk kunnen focussen en hun werk structuren. Als daar ook autistische trekjes bijkomen, wordt het echt ingewikkeld. egon schiele

Organisaties

Organisaties, aan de andere kant, ervaren hoogbegaafden regelmatig als lastpakken, werknemers waar je weinig grip op hebt en die je daarom strak moet kaderen.

Leidinggevenden kunnen de grote betrokkenheid als lastig ervaren, en het perfectionisme en alsmaar doorgaan als dwingend, kritisch en bedreigend.

Vaak begrijpen leidinggevenden niet dat hoogbegaafden graag verantwoordelijkheid nemen voor wat ze doen maar niet goed tegen een strakke aansturing kunnen. Ze ervaren het minder interesse hebben in overleg als arrogantie.

Organisaties halen zo niet uit hun hoogbegaafde medewerkers wat mogelijk zou zijn. Met burnouts en arbeidsconflicten als neveneffecten. Jammer, en zo onnodig.

Problematieken

Bij IDEE bieden we begeleiding en training bij onder meer assertiever worden, samenwerken, add, omgaan met collega's en leidinggevenden, burn-out, adhd, autisme-achtige problemen, talentontwikkeling, verkeerde baan, werkconflicten, combineren van werk en leven, structureren van werk, managementkwaliteiten, ondernemerschap.

Ontwikkelproces

Samen met de cliënt kijken we naar hoe hij zijn werk en alles daaromheen vormgeeft en waar zich de problemen voordoen. Hij krijgt praktische handvatten en adviezen, en hoort over andere manieren van aanpakken.

De cliënt leert over zichzelf, hoe hij in elkaar steekt, wat zijn aandeel in de problemen is, waarmee hij zichzelf (en anderen) in de weg zit, en hoe hij het ook anders, beter kan aanpakken.

In de begeleiding ben ik persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. Ik coach met een therapeutische ondertoon en ben daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

Ik begeleid vele hoogbegaafden. Ondernemers, managers, consultants, medewerkers, mensen in een verkeerde baan, werkzoekenden, mensen die zich mislukt voelen. Ze zijn me allemaal even lief.
Hoogbegaafd Therapeut Hoogbegaafden Peter Spelbos

Ik heb onder meer een achtergrond als ondernemer, manager, adviseur small business en consultant, en ben tevens opgeleid tot bedrijfseconoom.

Voel je welkom.
Peter Spelbos

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZP-ers en medewerkers van organisaties en bedrijven die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die samen met ons aan zichzelf willen werken.

Interview met Carla

Carla (43) had net een nieuwe, zeer verantwoordelijke functie als adviseur. Jammer genoeg verschilden haar twee leidinggevenden professioneel van mening, waardoor Carla al snel in een onmogelijke spagaat belandde. Tegelijkertijd kwam haar relatie in zwaar weer, ...

[Lees verder]

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin