Relatietherapie hoogbegaafden

Soms zit je relatie vast. Omdat je je ergert aan elkaar. Omdat je twijfelt of je nog wel van die ander houdt. Omdat jullie steeds ruziemaken in plaats van praten. Omdat. Omdat.

Wij begeleiden jullie bij het vinden van dat wat je mist in de relatie, bij het creëren van een nieuwe, liefdevolle relatie in balans.

Door de begeleiding groeit de tevredenheid en het plezier in elkaar en komt er weer ruimte voor houden van en intimiteit.

Meer dan 2000 stellen gingen jullie voor.

Relatietherapie bij IDEE

Bij relatietherapie gaat het om hoe jullie in het hier en nu met elkaar omgaan, ook al liggen de oorzaken van de relatieproblemen vaak in het verleden. We werken daarom vooral praktisch, pragmatisch en oplossingsgericht.

Relatietherapie is geen wondermiddel. Wat we geleerd hebben in de vele jaren dat we als relatietherapeuten werken is dat 'het willen' van de partners het belangrijkste middel is om de relatie te verbeteren.

Onze methodes

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen en Willi, de Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Op basis hiervan hebben we een eigen manier van werken ontwikkeld, Relatiewerk, die zeer effectief is.

Boosheid, drinken of vreemdgaan. Niet praten. Niet meer houden van de ander. Geen gevoel. Geen intimiteit. Geen lust, geen seks. Een groot leeftijdsverschil. Een groot intelligentieverschil. Twee hoogbegaafden bij elkaar.

We kijken nergens van op en gaan zorgvuldig met jullie problemen om. We hebben elk meer dan 12 jaar ervaring als relatietherapeut. Dat staat borg voor kwaliteit in proces en resultaat.

Duur van het traject

Bijna alle stellen die bij ons komen hebben aan een traject van 2 tot 5 sessies relatietherapie voldoende om de relatie weer op de rit te krijgen. Natuurlijk zijn ook langere trajecten mogelijk én verstandig wanneer de problematiek ingewikkeld is.

Wij bieden naast de gewone trajecten ook een intensief traject relatietherapie in een weekend aan. Aanbevolen wanneer jullie weinig tijd hebben, je van jezelf weet dat je de neiging hebt iets niet af te maken, of weet dat het complex ligt.

[Relatie Intensive]

Crisis

In geval van een relatiecrisis proberen we jullie binnen enkele dagen een eerste sessie aan te bieden. Je kunt daartoe ook in het weekend en 's avonds bellen.

Cliënten

We hebben ruime ervaring in het werken met stellen met een niet-doorsnee achtergrond, inclusief hoogbegaafde stellen. We houden van bijzondere mensen.

Testimonials

Geregeld krijgen we van cliënten reacties en bedankjes na afloop van het traject. Een korte selectie van de reacties.

[Testimonials relatietherapie]

Verder lezen over relaties

Liefdesrelaties - Liefde & verliefdheid - Hoezo relaties - De goede relatie - Top 12 relatietips - Ruzie & conflict - Partnerkeuze - Aantrekkingskracht - Intimiteit & seksualiteit - Relatieproblemen - Top 13 problemen - Vreemdgaan - Samengesteld gezin - Binding & hechting - Intieme vreemden - Liefdeskunst - Duurzaam gelukkig - Relatietest

HB in relaties

Wanneer een of beide partners hoogbegaafd zijn zorgt dat dikwijls voor een ingewikkelde relatie.

Als een van de twee hoogbegaafd is en de ander niet, zijn er verschillen in denksnelheid en dergelijke en moeten een of beide partners zich bewust aanpassen om een balans in de relatie te bereiken. Frustraties liggen op de loer omdat de partners zich nogal eens miskend voelen of niet gezien door de ander. Vaak is de hoogbegaafde partner ook een niet-pratende partner, wat dan voor de ander weer moeilijker te verteren is.

Wanneer beide partners hoogbegaafd zijn dreigt de relatie, zo leert de ervaring, nogal eens sterk cerebraal beleeft te worden terwijl de emotie en het gevoel naar de achtergrond verdwijnen. Partners vinden het dan ingewikkeld om op het emotionele vlak te delen en de relatie verwordt dan steeds meer tot een vriendschap, de liefdesrelatie verdwijnt naar de achtergrond.

In relatietherapie, bij een relatietherapeut die jullie problematiek snapt en kent, kun je leren met deze verschillen en problemen om te gaan.

Driedaagse

Wanneer je weinig tijd hebt of bang bent dat je het laat versloffen, kun je ook een intensief traject volgen, de Relatie Intensive.

De praktijk laat zien dat meerdere gesprekken in een korte periode vaak een beter resultaat geven dan gesprekken gespreid in de tijd.

[Relatie Intensive]

Testimonials

Geregeld krijgen we van cliënten reacties en bedankjes na afloop van het traject. Een korte selectie.

[Testimonials relatietherapie]

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin