Loopbaanbegeleiding Hoogbegaafden

Loopbaanbegeleiding van hoogbegaafden is een specifieke tak van sport. Het is samen met de cliënt uitzoeken welke baan of functie hem past, en vervolgens hem daarop begeleiden richting daadwerkelijk vinden van die baan.

In dit proces leg ik het accent op verheldering van zelfbeeld, identiteit, en de kwaliteiten, talenten en vermogens die ieder van ons heeft. En hoe beter dat matcht met wat een baan te bieden heeft, hoe groter de tevredenheid in je werk.

Het gaat om het maken van een vertaalslag van wie ben ik - wensen, talenten, eigenaardigheden, drijfveren - naar de wereld van arbeid en functie. egon schiele

Savickas

De methode die ik hierbij gebruik is gebaseerd op die van Mark Savickas, een Amerikaanse psycholoog. Het is een kortdurende methode - twee tot drie sessies - die diep gaat en een goed inzicht geeft in wat iemand drijft in het leven en welke richting hij of zij te gaan heeft.

Savickas' methode helpt cliënten hun werk in hun leven te integreren in plaats van het omgekeerde, hun leven in hun werk te integreren. De methode gaat er ook vanuit dat iemands leven een verhaal is waaraan nog geschreven wordt, en waarin levensthema's een belangrijke plek hebben.

De methodiek is in het bijzonder effectief bij concrete loopbaanvragen. Uiteraard mede vanwege de brede therapeutische en psychologische kennis en ervaring met dit soort vragen bij hoogbegaafden die ik ook inbreng.

Het is geen methodiek waarbij gebruik gemaakt wordt van allerlei testen (indien echt noodzakelijk kunnen we ze wel integreren hoor). Daarom uitermate aanbevolen voor hoogbegaafden die hechten aan persoonlijke begeleiding op niveau.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties en bedrijven die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die samen met ons aan zichzelf willen werken.

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin